Direktnoteringar, omvänd notering och listbyte

I Love Lund direktnoterades i fredags och Scandinavian Astor Technologies gör samma sak senare i år. RightBridge Ventures noterar sig via ett omvänt förvärv och Viking Supply Ships byter lista.

I Love Lund – Ett investeringsbolag som investerar i bolag med anknytning till Lund, företrädesvis onoterade och i en tidig utvecklingsfas. Detta företag presenterade i början av veckan sin direktnotering på Spotlight och började sedan handlas på fredagen.

RightBridge Ventures – Investeringsbolag inom e-sport och relaterad verksamhet. Noterar sig på First North genom att ta över Agilits plats. Det hela är redan i praktiken klart, men den 29 september ska Agilit ta formellt beslut.

Scandinavian Astor Technologies – Verksamt inom försvarsindustrin med affärsområden inom avancerad radarstörning och kompositkomponenter. Astors nettoomsättning jan-jun 2022 uppgick till 33,8 Mkr med ett resultat före skatt om 2,5 Mkr. Företaget ska noteras på Spotlight under fjärde kvartalet. För att göra noteringen tar företaget hjälp av Spotlight-noterade Renewable Ventures Nordic AB vars aktieägare kommer att äga 10 % genom att få aktier utdelade till sig.

Viking Supply Ships – Rederikoncernen som är noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista meddelade i veckan att de under fjärde kvartalet ska flytta sin notering till First North. Styrelsen anser att den marknadsplatsen bättre passar bolaget.


Läs även: Adventure Box lägger ner verksamheten, danskt företag noteras i skalet

Renewable Ventures Nordic AB

Renewable Ventures Nordic investerar i små onoterade och noterade innovativa miljöteknikbolag. Renewable Ventures Nordic AB hette tidigare Geotermica AB.