Det svenska spelföretaget Stillfront noteras

Nyemissioner.se kan avslöja att den svenska spelkoncernen Stillfront Group ska notera sig på First North, och inför det göra en nyemission. Dotterbolaget Coldwood står bakom det uppmärksammade spelet Unravel.

Stillfront Group kan beskrivas som en mindre koncern bestående av ett flertal företag inom spelutveckling. Företagen är Power Challenge, Bytro Labs, Coldwood Interactive och Dorado Games.

Coolwood Interactive är en spelstudio från Umeå vars rötter kan spåras till det tidigare börsföretaget Daydream. När Daydream havererade så startade flera anställda utvecklare Cooldwood och hade tidigt framgång med slalom- och snöskoterspel. Men deras stora lyft till den mediala toppen kom på världens största spelmässa E3 den gångna sommaren, då Patrick Söderlund på EA meddelade att de ska förlägga ett spel som heter Unravel. Spelets utvecklare och creative director Martin Sahlin fick sedan ta plats på scenen och en trailer visades. Succé! Den nervositet som kunde höras i Sahlins röst gjorde bara att spelvärlden älskade spelet ännu mer. Spelet ska släppas i mars 2016.

Power Challenge som utvecklar och driver onlinespelen ManagerZone och PowerSoccer. Företaget har en gång i tiden fått kapital från Benchmark Capital och IQ Capital, men köptes senare upp av Stillfront.

Bytro Labs är ett tyskt företag som gör webbläsarspel i strategigenren och Dorado Games (tidigare Stillfront Online Games) gör även de webbläsarspel.

Notering på First North

Stillfront Group är nu mycket nära en notering på First North och ska inför det göra en nyemission. Pareto har uppdraget att genomföra processen.

Presentationen av Unravel

Se video-klippet med presentationen av Unravel på E3, det ger en så mycket bättre bild än vad som kan beskrivas i ord.

Läs fler artiklar om företag som ska notera sig

Stillfront Group AB

Stillfront utvecklar och publicerar spel. Bolaget är en koncern som med en diversifierade spelportfölj med fokus på free to play.