CirChems notering får neutral rekommendation av analytiker

Miljöteknikföretaget CirChem gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker ger erbjudandet en neutral rekommendation.

CirChem har en anläggning för att rena industrikemikalier (lösningsmedel) så att de kan återanvändas. CirChem gör nu en noteringsemission på 25 Mkr där 18,5 Mkr tecknas av åtagare. Aktierna noteras på First North den 9 december.

Det finns ett bolag, Recyctec, med liknande verksamhet noterat på Spotlight. Aktieägare till Recyctec lyfter fram att Recyctec är igång med produktion och försäljning. Aktieägare i CirChem lyfter fram att CirChem vänder sig till en betydligt bredare och större marknad av olika kemikalier.

Affärsvärlden – Neutral rekommendation

Affärsvärlden ger CirChems erbjudande 3 av 6 i betyg, vilket innebär en neutral rekommendation. Affärsvärlden tror att aktien kan gå hyggligt då miljö och hållbarhet har varit i fokus de senaste åren men är mer tveksamma på något längre sikt. Man lyfter fram att det inte är bevisat att anläggningen fungerar som utlovat eller att den ska få marknadsacceptans. Det finns avtal som tyder på det, men tidningens analytiker tycker att det är skralt med information om dessa avtal och kunder.

Se intervju med vd för CirChem

CirChem AB

CirChem har driver en anläggning för att rena industrikemikalier (lösningsmedel) så att de kan återanvändas.