Cint får teckna-rekommendation av analytiker

Cints noteringserbjudande fulltecknat på 1 minut. Privata Affärer, Affärsvärlden och Dagens Industri rekommenderar investerare att teckna.

Cint erbjuder ett av världens största nätverk för konsumentundersökningar. Teckningsperioden för noteringserbjudandet på ca 5,5 miljarder kronor pågår t.o.m. torsdag och aktierna noteras sedan på Nasdaq Stockholm på fredag. Hur ska då en investerare agera?

Ett antal välkända fonder har redan på förhand tecknat aktier för 2,2 miljarder kronor. Men det verkliga styrketecknet var vad Dagens Industri rapporterade idag, nämligen att Cints erbjudande fulltecknades på 1 minut och det till högsta kursen i prisintervallet, samt att efter en dag så var erbjudandet tecknat fem gånger om på högsta kursen. Intresset för erbjudandet är således enormt bra.

Privata Affärer – Teckna

Privata Affärer ger sina läsare rådet att teckna, och det gäller både tillväxtinvesterare och de som använder teckna-sälj-taktiken.

”Det breda teckningsintervallet är en av de få nackdelarna när det gäller Cints notering. Vårt råd är att alla tillväxtinvesterare tecknar, liksom du som vill teckna och sälja direkt den 19 februari när aktien noteras på Stockholmsbörsen.”

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till erbjudandet. På frågan om tillväxtutsikterna räcker för att ge en lyckad notering trots en hög prislapp svarar man:

”Vår gissning som svar på den frågan är trots allt, ja. Främst för att vi tror att marknadsmöjligheten fortfarande är mycket stor för Cint och för att vi ser tecken på att investerare är redo att betala bra för det. USA-bolaget Surveymonkey värderas till tio gånger intäkterna precis som Cint. De är kund till Cint med något sämre operativ utveckling och (enligt vår mening) konkurrensläge. I dagarna noterade mjukvarubolaget SAP ett bolag (Qualtrics) som också verkar i samma bransch. Där är kursen upp 25 procent sedan IPO”

Dagens Industri – Teckna och sälj

Dagens Industri rekommenderar sina läsare att teckna sig för aktier i superhajpade Cint, aktier som man tror kommer stiga i pris när handeln kommer igång. Men sedan bör man snabbt sälja, för man anser att värderingen är för hög.

”Även om man antar att Cint når sitt mål om 20 procents ebitda-marginal om två år, vilket är före utsatt tid, samt ökar försäljningen med drygt 20 procent om året de kommande två åren blir värderingen sett till teckningskursen alltjämt mycket hög.”


Läs även: Cint noteras på fredag

Cint AB

Cint erbjuder ett av världens största nätverk för konsumentundersökningar.