Bud lagt på Paydrive – rekommenderas av styrelsen

Dina Försäkringar lade denna morgon ett bud på Paydrive vilket i skrivande stund har fått aktien att stiga 54 procent. Procentuellt sett så är uppgången i teckningsoptionerna spektakulär. TO2 har idag gått upp 12 450 procent och TO3 3 037 procent.

Dina Försäkringar lade denna morgon ett bud på försäkringsbolaget Paydrive vilket i skrivande stund har fått aktien att stiga 54 procent. Procentuellt sett så är uppgången i teckningsoptionerna spektakulär. TO2 har idag gått upp 12 450 procent och TO3 3 037 procent.

Budet, som rekommenderas av Paydrives styrelse, är på 8,94 kronor per aktie och 2,68 kronor per teckningsoption.

Acceptperioden förväntas inledas omkring den 17 maj och avslutas omkring den 7 juni.

Paydrive noterades i december 2021 till 17,10 kronor per aktie. Noteringserbjudandet var i units, men för att slå ut det per aktie så fick investerarna 1 aktie och 0,67 teckningsoptioner för 17,10 kronor.

Intresset för bolaget var svagt från redan från start. Teckningsåtagare fick ta större delen av noteringserbjudandet och totalt fick bolaget bara in 250 nya ägare. Att bolaget nu köps upp till detta pris är uppenbart ett misslyckande för noteringen, men får väl samtidigt ses som ok med tanke på att aktiemarknaden är tuff just nu för bolaget som behöver kapital.


Läs även:

Budstrid om Spotlight-bolaget Sensidose

Latvian Forest säljer inte tillgångarna

Paydrive AB

Paydrive är ett försäkringsbolag som erbjuder personligt anpassade bilförsäkringar utifrån insamling av data baserad på antal körda mil.