Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 april 2023

Latvian Forest säljer inte tillgångarna

Latvian Forest säljer inte tillgångarna


Latvian Forest Company har meddelat att företaget som planerade att köpa större delen av bolagets tillgångar har valt att avstå.


Latvian Forest Company ingick i februari en avsiktsförklaring med ett väletablerat företag verksamt inom skogsbranschen om en försäljning av Latvian Forests skogstillgångar i Lettland, vilket är majoriteten av bolagets tillgångar. Värdet på tillgångarna uppskattades till 37,1 miljoner euro, vilket skulle ha gett Latvian Forest 28,6 miljoner euro netto.

Igår lördag meddelade dock köparen att de avstår. Beslutet uppges ha fattats mot bakgrund av att marknaden är i snabb förändring och en därmed sammanhängande justering i köparens strategi i förhållande till förvärvsmöjligheten.

Latvian Forest Company meddelar att de inte avser att för närvarande söka andra möjligheter att sälja tillgångarna, utan planerar istället att tills vidare fortsätta verksamheten i linje med sedan tidigare fastlagd strategi, dvs. att förvalta och förädla tillgångarna för att öka deras värde.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika. Företaget gör nu sin första emission sedan noteringen. Intervju med VD Pontus Engström om företaget, emissionen, lärdomar om tio år i Tanzania, marknaden och några av portföljbolagen.

Följ oss