Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 oktober 2020

Börsveckan avråder från Offentliga Hus-noteringen

Börsveckan avråder från Offentliga Hus-noteringen


Offentliga Hus noterar sina aktier på First North. Börsveckan har tittat närmare på erbjudandet och ger rådet att inte teckna. Affärsvärlden å sin sida ger en neutral rekommendation.


Offentliga Hus affärsidé är att förvalta och förädla samhällsfastigheter med det offentliga som fortsatt hyresgäst. Den 23 oktober noteras aktierna på First North och inför detta erbjuds aktier för omkring 1,9 miljarder kronor. Priset per aktie sätts inom intervallet 13,4-16,1 kr och teckning pågår t.o.m. 21 oktober.

Börsveckan - Teckna inte

Börsveckan har tittat närmare på erbjudandet och avråder från teckning. Man skriver att det finns större och stabilare fastighetsbolag på börsen som värderas lägre. Man gillar inte heller det breda prisintervallet.

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden ger en neutral rekommendation. Man har tilltro till ledningen men de är samtidigt nya inom samhällsfastigheter och tidningens analytiker tycker det hade varit bättre om man väntat litet med noteringen så att de fått bevisa sig.

"Samhällsfastigheter må vara hett på börsen, men den i sammanhanget oprövade ledningen och den höga belåningen utgör inte en tillräckligt stabil grund för någon vidare premievärdering på börsen."

Vd Fredrik Brodin presenterar verksamheten


Läs även:

IPO-intervju med vd för Offentliga Hus

Wästbyggs IPO får teckna-rekommendation av analytiker

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Luxbright

IPO-intervju med Luxbright

Luxbright är ett teknikföretag med fokus på att utveckla och kommersialisera en ny generations röntgenrör. Genom patenterad teknik erbjuder Bolaget innovativa röntgenrör, generatorer och framtida röntgensystem till internationella systemleverantörer för att kunna förbättra och skydda liv genom att möjliggöra skarpare röntgenbilder. Bolagets röntgenrör utgör ett kraftfullt, stabilt, och kostnadseffektivt alternativ till konventionella röntgenrör. Intervju med vd Mats Alm i samband med bolagets IPO på First North.

Följ oss