Analytiker om Truecallers IPO-erbjudande

Truecaller är en stor börsnotering på Nasdaq Stockholm. Börsveckans analytiker ger en teckna-rekommendation till IPO-erbjudandet, Affärsvärlden det motsatta.

Truecaller erbjuder en kommunikationsplattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskade samtal och meddelanden. Tjänsten lanserades en gång i tiden i Sverige och är idag global, men det är den enorma Indiska marknaden som nästan kan sägas vara företagets hemmamarknad numera. Företaget gör nu en IPO bestående av en nyemission på 1 miljard kronor och försäljning av befintliga aktier för 2,6 miljarder kronor. Priset sätts i intervallet 44-56 kronor. Den 8 oktober noteras bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Hur ska då en investerare agera?

Första AP-fonden, Handelsbanken Fonder, Malabar Investments LLC, WF Asian Reconnaissance Fund Limited (förvaltad av Ward Ferry Management Limited), Coeli Asset Management AB och Steadview Capital Mauritius Limited har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för 2 265 miljoner kronor.

Börsveckan – Teckna

Börsveckan ger en teckna-rekommendation till sina läsare.

”Det är en snabbväxare som nu uppvisar lönsamhet. Vi ser goda tillväxtutsikter och värderingen är inte avskräckande”

Affärsvärlden – Teckna ej

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna i sin analys. Man är imponerad av tillväxten men tycker att värderingen är för hög. En negativ faktor är att nuvarande ägare vill sälja aktier.

”Marknadspotentialen är stor, och de senaste årens tillväxt imponerar verkligen. Vi räknar med att bolaget kan hålla i en mycket stark tillväxt (45% för prognosåren) och att man når över det totala 70%-målet. Trots det är det svårt att räkna hem en investering på nuvarande värdering”


Se även:

IPO-intervju med vd för Truecaller

Två stora noteringserbjudanden och två mindre som är aktuella just nu

Analytiker avråder från jättenoteringen av Storskogen

Truecaller AB

Truecaller utvecklar och tillhandahåller en mobilapp för att göra mobilupplevelsen bättre. Tjänsten gör det möjligt hitta telefonnummret till den man vill ringa utan officiella telefonkataloger, blockera personer och mycket mer.