Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 januari 2021

Affärsvärlden ger neutral rekommendation till noteringen av Ellwee

Affärsvärlden ger neutral rekommendation till noteringen av Ellwee


Ellwee som tillverkar golfbilar och fordon för gated communities gör en IPO på First North. Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och ger det en neutral rekommendation.


ELLWEE utvecklar, tillverkar och säljer fyrhjuliga flerfunktionsfordon. Bolaget inriktar primärt försäljningen mot golfanläggningar och gated communities, med ambition att i framtiden bredda marknadsgruppen.

Bolaget gör nu en noteringsemission till 2,50 kr per aktie och börjar sedan handlas på First North den 18 januari. Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och ger det en neutral rekommendation.

"Givet emissionens storlek, rådande marknadsklimat och ESG-hausse, kan aktien säkerligen gå bra inledningsvis. På lite längre sikt har bolaget mycket kvar att bevisa. Ledningen och styrelse äger heller inte särskilt mycket aktier i bolaget. Det är ett minus"

Läs även:

Casinospel, nätapotek, fordonsladdare, outdoor-kläder, shared mobilify och el-surfbrädor ska noteras under 2021

11 möjliga tenbaggers till 2030

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika. Företaget gör nu sin första emission sedan noteringen. Intervju med VD Pontus Engström om företaget, emissionen, lärdomar om tio år i Tanzania, marknaden och några av portföljbolagen.

Följ oss