Affärsvärlden ger en neutral rekommendation till MeeW som gör en IPO på Spotlight

MeeW är en dansk tech venture builder som nu gör en IPO på Spotlight. Affärsvärlden ger i en analys en neutral rekommendation till noteringserbjudandet.

MeeW är en dansk tech venture builder inom teknik, digitalisering och automation. Företaget gör nu en noteringsemission på 18,5 MDKK till 8,25 DKK per aktie med sista teckningsdag den 7 mars. Aktierna noteras sedan på Spotlight den 16 mars. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden – Neutral

Affärsvärlden har gjort en analys på MeeW som mynnar ut i en neutral rekommendation för noteringserbjudandet.

”Det stora pluset vi ser i Meew är att de visar vinst vilket är något som är ganska ovanligt i segmentet av bolag med förhoppningsinslag. Det stora minuset å andra sidan är att verksamheten verkar vara väldigt spretig. Vår erfarenhet säger att den här typen av bolagskonstruktioner inte brukar vara särskilt lyckade. Spotlight-kollegan Katalysen Ventures som har en delvis liknande konstruktion har till exempel inte lyckats få en hög värdering. Sammantaget landar vi i ett neutralt råd för Meew”

Uppdatering: VD tvingas avgå mitt under noteringsemissionen

Den 7 mars 2023 avslöjade den danska tidningen Finans att VD Armin Kavousi ljugit om sin utbildning, vilket Affärsvärlden rapporterade om den 8 mars. Han ska ha angett att han har en Master of Science-examen vid Aston University i Birmingham, men enligt universitetet har aldrig någon person med det namnet studerat där. Den omgående konsekvensen är att VD får avgå och att han minskar sitt ägande till under 10 %. Sorgenfri Kapitalforvaltning har valt att dra sig ur sitt deltagande i noteringsemissionen, vars företrädare även tillägger att Meew inte kunnat lämna ut reviderade räkenskaper i tid. Teckningstiden för emissionen förlängs med fem dagar.

Se även: IPO-intervju med vd för MeeW

MeeW A/S

MeeW är en dansk tech venture builder inom teknik, digitalisering och automation.