Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 juni 2021

Affärsvärlden är neutrala till SPAC-noteringen tbd30

Affärsvärlden är neutrala till SPAC-noteringen tbd30


Tbd30 är en SPAC som grundats på initiativ av Anders Böös och Anders Lönnqvist. Affärsvärldens analytiker är neutral till erbjudandet.


Tbd30 är ett förvärvsbolag (SPAC) som grundats på initiativ av Anders Böös och Anders Lönnqvist. Syftet med bolaget är att genomföra ett förvärv av ett företag med verksamhet inom affärstjänster. Tbd30 gör nu en noteringsemission på 840 Mkr och noteras på Nasdaq Stockholm den 24 juni.

RoosGruppen AB, Carnegie Fonder AB, Lannebo Fonder AB, Nordic Cross Asset Management AB, Norron AB, Per Josefsson Invest AB och Skirner AB har åtagit sig att teckna A-aktier om totalt 416 Mkr. Men vad säger analytikerna?

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden ger ett neutralt råd till tbd30:s IPO och föredrar istället Creaspac som man har analyserat samtidigt.

"Vi har svårt att hetsa upp oss tillräckligt mycket för att sätta ett råd att teckna, men vill å andra sidan inte direkt avråda heller."

Läs även:

Creaspac får teckna-rekommendation av analytiker

Eevia Health's noteringserbjudande får ett neutralt råd av Affärsvärlden

6 kommande noteringar denna månad

IPO-möjlighet: Här är tech-bolaget som med satelliter kopplar upp otillgänglig miljö

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss