Adventure Box lägger ner verksamheten, danskt företag noteras i skalet

Adventure Box lägger ner verksamheten, skalet används för att notera det danska gamingbolaget Multiverse med plattformen KoGaMa.

Adventure Box noterades på First North i slutet av 2019. Företaget har en intressant teknikplattform som låter vem som helst att göra och spela en viss typ av spel direkt i webbläsaren. Men tyvärr är det inte alltid som en intressant teknik även uppfattas som intressant och underhållande av användare. Adventure Box har kämpat hårt men nu har man till slut kommit fram till att det är dags att ge upp.

Adventure Box har som bekant en plats på First North. Vidare har bolaget en kassa på omkring 15 Mkr. Dessa två tillgångar används nu för att notera det danska företaget Multiverse som driver spelplattformen KoGaMa. Adventure Box köper Multiverse med aktier som betalning, vilket gör att Adventure Box aktieägare och Multiverse aktieägare äger 50 procent vardera efter affären. Det Multiverse får ut av affären är en notering på First North samt en kassa på 15 Mkr.

Adventure Box nuvarande plattform kommer efter en övergångsperiod att läggas ner så att enbart KoGaMa-plattformen används.

Läs även: Två parallellnoteringar på OTC-marknaden i USA

Adventure Box Technology AB

Adventure Box Technology utvecklar och driver onlineplattformen Adventure Box, där användare både kan spela och skapa spel. Adventure Box Technology AB hette tidigare Happy L-Lord AB.