7 nya kommande noteringar

Sju företag som ska notera sina aktier är Balco, Handicare, Scout Gaming Group, Tre Kronor Property Investment, Eco-Oil, Time People Group och Kährs.

Balco – Tillverkar och levererar balkonger. Vi har tidigare rapporterat att bolaget ska notera sig och nu är det klart att notering på Nasdaq Stockholms huvudlista sker den 6 oktober. Till och med den 4 oktober säljer ägare befintliga aktier i ett erbjudande, ingen nyemission görs.

Handicare – En ledande global leverantör av förflyttningshjälpmedel på marknaderna för accessibility och patient handling. Det Nordic Capital-ägda företaget meddelade igår att de noterar sig på Nasdaq Stockholm den 10 oktober. Teckningsperioden inleds idag och pågår till och med 6 oktober.

Scout Gaming Group – Utvecklar och erbjuder en daily fantasy sport-plattform till speloperatörer och mediabolag. Noterar sig på First North kring årsskiftet.

Tre Kronor Property Investment – Består av en diversifierad portfölj med livsmedelsfastigheter, apotek samt fastigheter med statlig och kommunal verksamhet. Förvaltas av Catella Asset Management. Noteras på First North i slutet av oktober. Gör just nu en nyemission, minsta teckning är dock 1 miljon kronor. Förväntad direktavkastning är 8 %.

Eco-Oil – Har en unik patenterad processanläggning för att producera hållbart syntetiskt bränsle baserat på energigrödor. Ska notera sig på NGM Nordic-MTF under första kvartalet nästa år. Men med tanke på att hundratals företag under åren sagt sig vara nära att uppnå liknande saker så säger vi seeing is believing.

Time People Group – En form av konsultföretag med ett flertal dotterbolag med olika inriktning. Presenterar sig för investerare i mitten av oktober, så en notering under fjärde kvartalet ser ut att vara aktuell.

Kährs – Erbjuder golvlösningar för privata, kommersiella och offentliga rum genom trä- och plastgolv. Koncernens varumärkesportfölj innehåller tre globala varumärken, Kährs, Karelia och Upofloor. Var aktuell för en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista redan under våren förra året, nu skriver DI att en notering ska bli av under fjärde kvartalet, efter att rapporten för tredje kvartalet har presenterats.

Läs även: 10 nya kommande noteringar

Time People Group AB

ime People Group är referensföretaget som skapar bestående värden när organisationer utvecklar och förbättrar sitt verksamhetsstöd.