Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 december 2022

Jätterea på fastighetsbolaget som har fastigheter med framtiden för sig

Jätterea på fastighetsbolaget som har fastigheter med framtiden för sig


Dagens industri ger idag en köprekommendation till fastighetsbolaget Fabege där man anser att det är dunderrea på aktien.


Tidningens analytiker lyfter fram att hyresavtalen är inflationsskyddade, att fastigheterna är attraktiva och att belåningen är låg. Risken anger man till medel.

"När pessimismen är utbredd bjuder börsen på dunderrea på ett fastighetsbestånd med just den typen av objekt som blivit heta efter pandemin och som har framtiden för sig. Dessutom är belåningsgraden bland de lägsta i sektorn och i stort sett alla hyreskontrakt räknas upp med inflationen. Marknaden har prissatt aktien för armageddon – då gäller det att slå till. Köp fastighetsbolaget."


Läs även: Pricer är en inflationsvinnare

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss