10 nya kommande noteringar

10 företag som planerar att notera sina aktier är Fram, Fatfish Global Ventures, BibbInstruments, Touchtech, Climeon, Pierce, Skincity, Lyko, 2CureX och BioArctic.

Fram – Startar, investerar i och utvecklar digitala bolag från grunden. Fokuserar på Sydostasien. Grundat av Christopher Brinkeborn Beselin. Svenskt företag som har en stor del av sin verksamhet i Vietnam. Verksamheten kanske kan beskrivas som ett mini-Rocket Internet. Gör just nu en nyemission på 19,5 Mkr och noterar sig den 12 oktober på First North.

Fatfish Global Ventures – En företagsbyggare med verksamhet i Sydostasien som fokuserar på att investera i och bygga snabbväxande digitala media- och e-handelsföretag globalt. Etablerar nu en bas i Stockholm och ska även börja investera i Sverige och omnejd. Nuvarande verksamhet är noterad i Australien, men innehaven flyttas nu till ett nybildat svenskt företag som ska noteras på First North under fjärde kvartalet.

BibbInstruments – Utvecklar unika diagnostikinstrument under varumärket EndoDrill för tidig upptäckt av cancertumörer. Inleder en nyemission idag och noterar sig på Aktietorget den 27 oktober.

Touchtech – Erbjuder digitala touch-skärmar och tillhörande system för att butiker ska kunna erbjuda sina besökare möjligheten att ta del av ett större utbud. Ska göra en nyemission på 10 Mkr under oktober och notera sig på Aktietorget den 30 november.

Climeon – Utvecklar och säljer ett system som genererar elektricitet från spillvärme. Vi har tidigare rapporterat att bolaget ska notera sig på First North och nu har bolaget även bekräftat planera i ett pressmeddelande. Imorgon ska prospektet för emissionen på 230 Mkr presenteras.

Pierce – Ett ehandelsföretag inom motorcross, motorcykel och snöskoter. Bolaget använder varumärken som 24MX, Sledstore och XLmoto. Private equity-firman Procuritas investerade i bolaget i mitten av 2014. Ska enligt uppgift nu förbereda en notering.

Skincity – Ett ehandelsföretag som erbjuder professionell hudvård och hudvårdande makeup. Enligt uppgift ska företaget noteras i början av 2018.

Lyko – Ett ehandelsföretag med ett brett utbud av skönhetsprodukter. Enligt uppgift är investmentbanken ABG anlitad för att ordna en börsnotering under fjärde kvartalet.

2CureX – Utvecklar ChemoCellomics för att testa och behandla cancertumörer. Ska notera sig under fjärde kvartalet.

BioArctic – Forskningsintensivt biofarmabolag med målsättning att utveckla nya behandlingar som angriper orsakerna till sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet. Bolaget bekräftade för en vecka sedan att de ska notera sig och inför det göra en nyemission på 48 Mkr. Carnegie har tidigare uppgetts vara rådgivare.

BioArctic AB

BioArctic är ett forskningsintensivt biofarmabolag med målsättning att utveckla nya behandlingar som angriper orsakerna till sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet.