Börsnotering av

Röko AB

Röko är en koncern med en evig ägarhorisont som investerar i europeiska små och medelstora företag inom en rad olika branscher.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Kommande

Ägare

Grundat av Fredrik Karlsson och Tomas Billing. Bolaget har väldigt många kända aktieägare, bland annat Bernt Ivarsson 5,34 %, Johan Bladh 3,09 %, Anders Nordby 1,45 %, Egil Stenshagen 2,97 %, Måns Johansson 1,48 %, Pomona Gruppen 1,48 %, Malfors Promotor 1,48 %, Ludvig Strigéus 1,19 %.

Mer information

Röko grundades 2019 och redan från start togs en framtida börsnotering upp, men då var det bara sagt att det skulle ske inom sju år. I mitten av juni 2022 skrev Di att bolaget planerar för en börsnotering under hösten 2022. Bolaget bekräftade att de träffat potentiella investerare i månadsskiftet maj/juni 2022, men lägger till brasklappen att tidsplanen hänger på hur marknaden ser ut. SEB och Carnegie är rådgivare.

Uppdatering: Vi har kommit till slutet av november 2022 och ingen notering har annonserats. Det känns logiskt, marknaden är fortfarande relativt dålig och bolaget har tillgång till kapital.

Uppdatering: I mitten av juni 2023 sade Rökos ordförande Tomas Billing till Di att någon börsnotering under 2023 inte längre är aktuell, den är skjuten på framtiden. Bolaget har i stället tagit in 708 Mkr från främst befintliga ägare. Men Tomas Billing är tydlig med att det kommer att bli en försnotering.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner