Börsnotering av

Qvantum Industries AB

Qvantum utvecklar och producerar värmepumpar med fokus på att ligga i framkant både vad gäller hård- och mjukvara.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Kommande

Ägare

Några av investerarna är: Thomas von Koch, IMAS Foundation (en systerstiftelse till INGKA Foundation), Munters, SEB Greentech, DIG Investment (kopplat till H&M Persson-familjen) och Gullspång Invest. Mats Rahmström (VD för Atlas Copco).

Värdering

En bra bit över 1 miljard kronor enligt uppgift till Di Digital efter att bolaget tagit in 460 Mkr i januari 2023.

Mer information

I början av januari 2023 tog Qvantum in 460 Mkr i en nyemission. Bland investerarna som deltog var Thomas von Koch (partner och före detta VD för det globala private equity-företaget EQT) som investerar genom sitt privata företag, IMAS Foundation (en systerstiftelse till INGKA Foundation, ägare till INGKA Group som driver de flesta IKEA-varuhus globalt). Munters, den globala ledaren inom energieffektiva klimatlösningar, gick även de med i finansieringsrundan och kommer att ingå ett samarbetsavtal med Qvantum. Andra serie B-investerare är SEB Greentech, DIG Investment (kopplat till H&M Persson-familjen) och Gullspång Invest. Mats Rahmström, VD för Atlas Copco, investerar också genom sitt privata företag och ansluter till Qvantum som industriell rådgivare.

VD och medgrundare Fredrik Rosenqvist sade, i samband med emissionen, till Di Digital att en börsnotering är det mest sannolika scenariot, men att det ligger en bit bort i tiden.

Uppdatering: I mitten av september 2023 meddelade bolaget att de förvärvar en tillverkningsanläggning från Electrolux i Nyíregyháza, Ungern. Den förväntas börja producera värmepumpar undra andra halvåret 2024 och få en framtida produktionskapacitet på en miljon värmepumpar per år. Qvantum har sedan tidigare två produktionsanläggningar, i Limhamn respektive Åstorp.

"Nyíregyháza-förvärvet har finansierats med fördubblade åtaganden från huvudinvesterarna i Qvantum."

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner