Börsnotering av

Hilding Anders AB

Tillverkar och säljer sängar.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Uppdatering: I november 2016 säljer Arle Capital Partners sina 56 % av företaget till KKR.

Candover 50 %, MezzVest 33 % och ledningen 17 %.

Värdering

Företaget omsatte 6,9 miljarder kronor under 2010 med en marginal på 14 %.

Uppdatering: 10 miljarder kronor är den värdering som nämns i januari 2013 när det kommer uppgifter om att Arle vill sälja företaget.

Mer information

Ägarna Candover och MezzVest sköt i november 2009 till en halv miljard kronor till företaget. Något beslut om notering har inte tagits, men det är ett alternativ under 2011 om marknaden är den rätta.

Uppdatering: I april 2011 presenterar företaget att de under 2010 hade en omsättning på 6,9 miljarder kronor med en marginal på 14 %. Företaget siktar mot en börsnotering, men säger sig inte ha någon brådska.

Uppdatering: Företagets nya VD Anders Pettersson säger i slutet av februari 2012 att en börsnotering alltid är en möjlighet. Företaget går också in i en ny fas, från att ha köpt många företag till att nu integrera verksamheterna och växa mer organiskt.

Uppdatering: Ägaren Candover hade någon form av problem för tre år sedan och det skedde organisationsförändringar. Företaget skriver att deras innehav sedan 2010 sköts av Arle Capital Partners.

Uppdatering: I mitten av januari 2013 har Dagens Industri uppgifter om att Arle har inlett en process att hitta en köpare av Hilding Anders, där det pratas om en affär i 10-miljardersklassen. Deutsche Bank har anlitats som finansiell rådgivare. Det ser alltså inte ut att bli någon börsnotering.

Uppdatering: Bloomberg skriver i början av augusti 2013 att riskkapitalbolaget KKR & Co planerar att investera 350 MEUR i Hilding Anders. 200 MEUR av pengarna ska enligt uppgifterna användas för att återbetala lån så att skuldbördan minskar.

Uppdatering: Arle Capital Partners säljer i november 2016 sina 56 %-iga ägarandel till KKR.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner