Fluicell har finansiering till sommaren 2025

Fluicell har efter framgångsrik emission och lösen av teckningsoption under året finansering till mitten av 2025. Det inkluderar inte eventuell ytterligare finansiering via TO6.

Fluicell gav idag en uppdatering och där framgår att tack vare en fulltecknad företrädesemissionen i början av året och lösen av teckningsoptioner under året så har Fluicell finansiering fram till sommaren 2025. Den beräkningen inkluderar inte eventuellt kapitaltillskott från teckningsoptionerna av serie TO6.

Bolaget har ökat sin kostnadskontroll med tydligare fokus på kärnverksamheten och som en bonus fick man i början av oktober arbetsgivaravgiftsavdraget på 2,7 miljoner kronor beviljat.

”Med hänsyn till kapitaltillskotten ser vi goda möjligheter att förlänga aktiviteter inom produkt- och affärsutveckling planerade till 2024 till att även inkludera första halvan av 2025. Vi ser denna möjlighet som något som på ett positivt sätt bidrar till Fluicells strategiska utveckling eftersom det gör det möjlighet för oss att ytterligare stärka vår position och öka Fluicells långsiktiga värde.” skriver VD Carolina Trkulja.

Fluicell AB

Fluicell är ett life science-företag som säljer och utvecklar instrument för bioprinting, läkemedelscreening och farmakologi.