FTX-pengar ger extra utdelning till CoinShares aktieägare

Bitcoin-mynt

CoinShares har erhållit pengar för kryptovalutorna som hamnade i limbo när FTX-börsen kraschade. Nu får aktieägarna en extra utdelning på toppen av den ordinarie.

Kryptobörsen FTX kraschade under spektakulära former vilket gjorde att kundernas pengar blev inlåsta i konkursboet. Länge trodde de flesta att de mesta pengarna var förlorade. Men konkursförvaltaren lyckades återvinna mer än 100 %, beroende på hur man ser det. Kunderna får tillbaka 116 % av dollarvärdet vid konkursdatumet, men kryptovalutorna har gått upp mycket mer än 16 % så hade kunderna fått tillbaka sina kryptovalutor hade de varit värde ännu mer.

CoinShares har sålt sin fordran man hade för 36,4 miljoner USD och nu kommer 24,3 miljoner GBP av dessa att delas ut till aktieägarna tillsammans med ordinarie utdelning den 3 oktober. Utdelningen per aktie blir 0,36 GBP.

”Den här extra utdelningen är vårt sätt att uttrycka vår tacksamhet för våra långsiktiga aktieägare som har ägt vår aktie i med- och motvind. Detta inkluderar även våra anställda aktieägare som har visat sin lojalitet för företaget. Med tanke på den allt mer positiva räntemiljön, och vår aktiekurs som ligger kvar under nivåerna före FTX, anser vi att det är viktigt att premiera det orubbliga förtroende som våra aktieägare gett oss och belöna deras lojalitet.”  

”Vårt engagemang med att främja innovation och expansion kvarstår. Vår finansieringskapacitet förbättras, och det nyligen genomförda förvärvet av Valkyries ETF-verksamhet är ett bevis på detta. Vår solida balansräkning gör det möjligt för oss att balansera mellan att både belöna våra aktieägare och att investera i framtiden, genom organisk tillväxt men även genom strategiska förvärv.” Jean-Marie Mognetti, VD CoinShares.

CoinShares International Ltd

CoinShares är en finansiell aktör inom kryptovalutor. Bolaget tillhandahåller ett spektrum av ETF-fonder på olika kryptovalutor. Vidare tillhandahåller man tjänster på området, som handelsstrategier, rådgivningstjänster, index och likviditetstjänster.