Nyemission i

Ascelia Pharma AB

Ej tillgängligt

Ascelia Pharma utvecklar produkter för att bekämpa cancer. Bolagets främsta produkt, Mangoral, är ett kontrastmedel som används vid MR-scanning (magnetkamera) för att förbättra upptäckten av levermetastaser. Mangoral inriktar sig på njursvaga patienter som inte tål dagens kontrastmedel baserat på gadolinium. Produktkandidaten har särläkemedelsstatus i USA och är redo för fas-III av kliniska studier. Den andra produktkandidaten, Oncoral, är ett oralt cellgift för behandling av magsäckscancer som patienter kan ta i hemmet. Oncoral är redo för fas-II av kliniska studier.

Emissionsfakta

Teckningsperiod

Prospekt

Teckningskurs

Poststorlek

Värdering

Lista

Emissionsbelopp

Villkor

Företrädesemission. Varje en (1) unit består av tre (3) stamaktier och en (1) teckningsoption serie TO 1.

Datum

Avstämningsdag

Likviddag

Mer information

Den 9 augusti 2024 förväntas slutliga villkor för företrädesemissionen inklusive teckningskurs, ökning av aktiekapitalet och antal aktier och teckningsoptioner som emitteras, offentliggöras.

Teckningskursen per unit i Företrädesemissionen ska motsvara högst 3 x (sextiofem (65) procent av den teoretiska aktiekursen efter avskiljandet av uniträtter (TERP) baserat på den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under perioden från och med den 25 juli 2024 fram till och med den 8 augusti 2024), dock ska teckningskursen per unit inte i något fall vara lägre än aktiens kvotvärde multiplicerat med tre.

I samband med Företrädesemissionen har Bolaget erhållit teckningsförbindelser från vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare, inklusive VD Magnus Corfitzen, uppgående till cirka 2,2 miljoner kronor, motsvarande cirka 2 procent av Företrädesemissionen. Bolaget har även ingått avtal om garantiåtaganden uppgående till totalt cirka 67,8 miljoner kronor, motsvarande cirka 65 procent av Företrädesemissionen. Företrädesemissionen omfattas följaktligen av teckningsförbindelser och garantiåtaganden uppgående till 70 miljoner kronor, motsvarande cirka 67 procent av Företrädesemissionen.

För garantiåtaganden ska en garantiprovision om elva (11) procent av det garanterade beloppet utgå som kontantersättning, motsvarande totalt cirka 7,5 miljoner kronor, eller tretton komma fem (13,5) procent av det garanterade beloppet i form av nyemitterade units i Bolaget, med samma villkor som för units i Företrädsemissionen, dock ska teckningskursen per unit motsvara den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under teckningsperioden i Företrädsemissionen (dvs. under perioden från och med den 20 augusti 2024 till och med den 3 september 2024) multiplicerat med tre (3), dock inte lägre än teckningskursen i Företrädesemissionen. Ersättning utgår ej för lämnade teckningsförbindelser.

I februari 2024 ingick Ascelia Pharma ett finansieringsavtal med Fenja Capital enligt vilket Fenja Capital har lämnat lån med ett sammanlagt nominellt belopp om 20 miljoner kronor till Ascelia Pharma och vidare även tecknat konvertibler med ett sammanlagt nominellt belopp om 15 miljoner kronor. För ytterligare detaljer, vänligen se Bolagets pressmeddelande från den 4 februari 2024. I samband med Företrädesemissionen har Ascelia Pharma omförhandlat den utestående finansieringen från Fenja Capital. Ascelia Pharma kommer, i samband med Företrädesemissionen, att använda minst 7,5 miljoner kronor av likviden från Företrädesemissionen för att återbetala det utestående nominella beloppet under konvertiblerna (den "Obligatoriska Återbetalningen"). Vidare, om bruttolikviden som Bolaget erhåller i Företrädesemissionen överstiger 70 miljoner kronor, kan Bolaget efter eget val besluta att återbetala ytterligare utestående belopp under lånen och konvertiblerna (som i så fall ska göras i samband med den Obligatoriska Återbetalningen). I det fall Bolaget beslutar att återbetala ytterligare belopp i enlighet med ovanstående ska återbetalning först ske mot upplupen ränta och därefter mot det utestående nominella beloppet under lånen och slutligen mot det utestående nominella beloppet under konvertiblerna.

Utöver ovanstående har Bolaget och Fenja Capital kommit överens om att eventuellt nominellt belopp som fortfarande är utestående under konvertiblerna efter ovanstående återbetalningar ska konverteras till nya konvertibler. De nya konvertiblerna ska ges ut senast den dag då den Obligatoriska Återbetalningen sker. Fenja Capital ska betala teckningskursen för de nya konvertiblerna genom kvittning mot det nominella beloppet utestående under konvertiblerna efter återbetalningarna i enlighet med ovan. Fenja Capital kommer att ha rätt att begära konvertering av de nya konvertiblerna till stamaktier till en konverteringskurs som motsvarar två gånger teckningskursen per aktie i Företrädesemissionen. Konvertering kan begäras från och med dagen för registrering av de nya konvertiblerna fram till den nya förfallodagen för konvertiblerna.

Förfallodagen för de utestående lånen och konvertiblerna har förlängts från den 20 maj 2025 till den 31 december 2025.

Utöver de obligatoriska förskottsbetalningarna som ingår i det initiala finansieringsavtalet ska Bolaget vid utnyttjande av teckningsoptionerna TO 1 använda ett belopp motsvarande 50 procent av nettolikviden (efter avdrag för transaktionskostnader) som Bolaget erhåller vid utnyttjande av teckningsoptionerna serie TO 1 för återbetalning av de utestående lånen och de nya konvertiblerna. Enligt det ursprungliga finansieringsavtalet löpte lånen och konvertiblerna med en årlig ränta om STIBOR 3M plus 10,00 procent. Räntan förfaller till betalning i slutet av varje kalenderkvartal. I samband med omstruktureringen av lånevillkoren har Bolaget och Fenja Capital kommit överens om att räntebasen (STIBOR 3M) inte kan vara lägre än tre (3) procent. Vidare, i enlighet med det ursprungliga finansieringsavtalet, i den mån det sammanlagda utestående beloppet under konvertiblerna och lånen vid utgången av ett kalenderkvartal skulle överstiga 15 procent av Bolagets börsvärde, var Bolaget skyldigt att återbetala ett sammanlagt belopp på 2,5 miljoner kronor under konvertiblerna och lånen. I samband med ändringarna har detta belopp höjts till 3,0 miljoner kronor.

Som kompensation för omstruktureringen av lånevillkoren kommer Fenja Capital att erhålla en avgift motsvarande åtta (8) procent av det nominella beloppet av lånen och de nya konvertiblerna som är utestående efter återbetalningarna i samband med Företrädesemissionen enligt ovan (dock att avgiften under inga omständigheter understiger 1,2 miljoner kronor).

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner

Nyheter

Analytiker positiva till Ascelia Pharma

Den 13 mars noteras Ascelia Pharma på Nasdaq Stockholms huvudlista. Både gav Börsveckan och SvD Börsplus gav noteringsemissionen en teckna-rekommendation.