Yubico som i veckan officiellt noterades på First North får en köprekommendation av Dagens industri

Dagens industri ger en köprekommendation till Yubico-aktien som officiellt noterades på First North i veckan via ACQ Bure.

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Nyemissioner.se´s kommentar är att tillväxtbolag rent allmänt blivit mindre populära det senaste året. Men Yubico är ett av de världsledande bolagen i sin nisch, närmar sig en försäljning på två miljarder kronor och går med flera hundra miljoner i vinst. Yubico skiljer sig från det genomsnittliga tillväxtbolaget på First North.

Se även: Intervju med grundaren av Yubico inför börsnoteringen

Yubico AB

Yubico är ett globalt cybersäkerhetsföretag som tillhandahåller avancerade autentiseringslösningar som förhindrar användandet av stulna digitala identiteter. Bolagets produktnamn är YubiKey. Yubico AB hette tidigare ACQ Bure AB.