Viva Wine Group får teckna-rekommendation av analytiker

Vinföretaget Viva Wine Group gör en större IPO på First North. Affärsvärldens analytiker ger en teckna-rekommendation till erbjudandet.

Viva Wine Group är Sveriges största vingrupp och verksamma på flera marknader i världen. Företaget utvecklar, importerar, marknadsför, säljer och distribuerar vin. Företaget gör nu en IPO bestående av en nyemission på 1200 Mkr och försäljning av befintliga aktier för 180 Mkr. Aktierna kan tecknas till 49 kr styck t.o.m. 13 december. Noteras på First North den 14 december. Hur ska då en investerare göra?

Bergendahl & Son, Fonder förvaltade och rådgivna av Capital World Investors, Erik Selin och Svolder har åtagit sig att förvärva aktier i noteringserbjudandet för ett belopp om totalt 950 Mkr.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Wiva Wine Groups noteringserbjudande. Värderingen tar hänsyn till att den extra positiva utvecklingen pga covid-19 eventuellt försvinner när covid-19 är över.

”Vi gillar att det finns en erfaren ledning som driver bolaget och dessutom äger massor av aktier. Satsningen i Tyskland är inte utan risker, särskilt som den tunga pjäsen förvärvades för mindre än 6 månader sedan. Men det låter vettigt att näthandeln på sikt växer och att covid inte bara tillfälligt pumpat upp siffrorna. Även om man tar höjd för lite luft i nuvarande siffror går det att se värde i aktien. Rådet blir teckna”


Läs även:

Skanska är en bra värdeaktie

MTI Investment – investmentbolag med fokus på Östra Afrika noteras

Fondförvaltaren Case notering får tummen upp av analytiker

Viva Wine Group AB

Viva Wine Group är Sveriges största vingrupp och verksamma på flera marknader i världen. Företaget utvecklar, importerar, marknadsför, säljer och distribuerar vin.