Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 januari 2020

Veg of Lund - mjölkalternativ noteras på First North

Veg of Lund - mjölkalternativ noteras på First North


Veg of Lund har tagit fram en ett nytt alternativ för den snabbt växande marknaden för mjölkalternativ. Gör nu en publik emission inför sin notering på First North.


Fakta:

Den globala marknaden för vegetabiliska mejeriproduktsalternativ uppskattas av analysgruppen Grand View Research att genomsnittligen växa med 16,7 procent årligen fram till år 2025 och då uppgå till ett marknadsvärde om cirka 41 miljarder USD.

Den globala konsumenttrenden med skifte från animaliska till växtbaserade livsmedel går mycket snabbt. Veg of Lund blir det första renodlade bolaget verksamt inom denna sektor att notera sig i Sverige. En av pionjärerna inom växtbaserade livsmedel, det svenska företaget Oatly, har också sitt ursprung i forskning på Lunds Universitet. Oatly tillverkar och säljer mjölkalternativ med havre som bas men valde, till skillnad mot Veg of Lund, att söka finansiering från privata aktörer utanför börserna.

Veg of Lund grundades utifrån forskning av Professor Emerita Eva Tornberg vid Lunds universitet. Veg of Lund har en patenterad värmestabil vegetarisk emulsion bestående av potatis och rapsolja innehållande höga halter av omega 3. Enligt bolagets uppfattning har den också en neutral smakprofil. Med hjälp av denna patenterade emulsion kan Veg of Lund erbjuda alternativ för ett flertal traditionella, animaliebaserade livsmedel med livsmedelsprodukter som är både smakrika och hållbara. Veg of Lunds strategi bygger på att utveckla innovativa växtbaserade livsmedel efter moderna konsumentpreferenser. Veg of Lund lanserade sin första produkt 2018, My Foodie, som är en matig smoothie och finns i tre olika smaker.

Den globala marknaden för vegetabiliska mejeriproduktsalternativ uppskattas av analysgruppen Grand View Research att genomsnittligen växa med 16,7 procent årligen fram till år 2025 och då uppgå till ett marknadsvärde om cirka 41 miljarder USD. Veg of Lund bedömer att deras produkter ligger rätt i tiden för att fånga upp denna efterfrågan och att bolaget är väl positionerat för att etablera sig som en aktör på marknaden för växtbaserade livsmedel med huvudsaklig grund i dess smakneutrala produkt.

Efter en lyckad proof-of-concept-fas i lanseringen av Veg of Lunds första produkt My Foodie siktar bolaget framöver på att expandera sin geografiska närvaro och produktportfölj. I första hand kommer man fokusera på lanseringen av växtbaserade mjölkalternativ. Nästa steg i processen är att utveckla varumärke och kommersialisera produkten. Veg of Lunds mål är att lansera mjölkalternativet under det andra halvåret av 2020.

Veg of Lund noterar sig på First North den 10 februari och gör en IPO med sista teckningsdag den 27 januari. Se även en längre presentation som VD gav hos Aktiespararna.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss