Världens mest hatade aktieanalytiker

Henry Blodget var en superstjärna till aktieanalytiker på Wall Street under it-hajpen, innan han blev bannlyst från branschen och världens mest hatade fd aktieanalytiker. Han är fortfarande hatad, men numera även framgångsrik entreprenör med Business Insider.

Henry Blodget var under slutet av 1990-talet aktieanalytiker på Wall Street, först på CIBC Oppenheimer och sedan Merrill Lynch, där han analyserade internetföretag. IT-hajpen var i full sving och Blodget blev en hyllad stjärnanalytiker. Han kunde få aktier som Amazon att rusa i höjden.

Sedan kom it-kraschen och han gick från att vara hyllad stjärnanalytiker till att vara världens mest hatade fd aktieanalytiker, anklagad för ha gett aktier positiva rekommendationer som han egentligen inte gillade. Han blev bannlyst från Wall Street av myndigheterna och än idag bubblar hatet emot honom upp varje gång hans namn nämns. Han blev helt enkelt en av de personer som fick bära världens ilska över it-kraschen.

Henry Blodget är dock inte en person som lägger sig ner och dör. Efter att ha skrivit för några olika publikationer lanserade han år 2007 bloggen Silicon Alley Insider. 2009 breddades bevakningen och publikationen bytte namn till Business Insider. Nu är han en entreprenör med ett snabbt växande mediehus som har miljontals läsare.

Techbloggen PandoDaily sitter ner och samtalar med Henry Blodget.