Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 maj 2019

Vågenergi, batteri och spelföretag ska notera sig

Vågenergi, batteri och spelföretag ska notera sig


Fyra företag som ska notera sina aktier är vågenergiföretaget Eco Wave Power, batteriföretaget Nilar samt spelföretagen Vavel Game Studio och Mindark.


Eco Wave Power - Utvecklar vågenergikraftverk som man planerar att erbjuda via olika affärsmodeller, där det första redan är i drift. Bolaget ska nu göra en emission på 125-175 Mkr och notera sig på First North kring halvårsskiftet. Nasdaq arbetar hårt på att locka företag från runt om i världen att notera sig i Stockholm och detta är ett exempel från Israel. Se intervju med grundare och vd Inna Braverman.

Nilar - Det intressanta batteriföretaget meddelade för några dagar sedan att de tagit in 327 Mkr i en finansieringsrunda där Första AP-fonden och AFA Försäkringar var ledande investerare. Ska notera sig på First North inom ett år.

Vavel Game Studio - Spelutvecklare med närvaro i North Carolina, USA och Warszawa, Polen som ska lansera spelet Intergalactic War. Vavel har sedan tidigare planerat en notering i Sverige och Gold Town Games på NGM Nordic-MTF har tidigare investerat i Vavels spel. Nu ska man genomföra en transaktion som innebär att Gold Town Games samt dess aktieägare vardera bli ägare till 5 % av Vavel.

Mindark - Ett av de äldsta existerande svenska gamingföretagen, driver MMO-världen Entropia Universe. För 10-15 år sedan anlitade bolaget Credit Suisse för en börsnotering i London och senare var planen Nasdaq, men nu siktar man på Spotlight inom 18 månader.


Läs även: Spel, elfordon, lägenheter, järnmalm, kreditupplysning och diagnostik ska noteras

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Presentation av Rolling Optics vid notering

Presentation av Rolling Optics vid notering

Axel Lundvall, vd för Rolling Optics, presenterar verksamheten i samband med noteringen på First North. Rolling Optics utvecklar, designar, producerar och säljer produkter inom visuell autentisering, baserat på egenutvecklad och patenterad teknologi inom mikrooptik.

Följ oss