Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 maj 2019

Vågenergi, batteri och spelföretag ska notera sig

Vågenergi, batteri och spelföretag ska notera sig


Fyra företag som ska notera sina aktier är vågenergiföretaget Eco Wave Power, batteriföretaget Nilar samt spelföretagen Vavel Game Studio och Mindark.


Eco Wave Power - Utvecklar vågenergikraftverk som man planerar att erbjuda via olika affärsmodeller, där det första redan är i drift. Bolaget ska nu göra en emission på 125-175 Mkr och notera sig på First North kring halvårsskiftet. Nasdaq arbetar hårt på att locka företag från runt om i världen att notera sig i Stockholm och detta är ett exempel från Israel. Se intervju med grundare och vd Inna Braverman.

Nilar - Det intressanta batteriföretaget meddelade för några dagar sedan att de tagit in 327 Mkr i en finansieringsrunda där Första AP-fonden och AFA Försäkringar var ledande investerare. Ska notera sig på First North inom ett år.

Vavel Game Studio - Spelutvecklare med närvaro i North Carolina, USA och Warszawa, Polen som ska lansera spelet Intergalactic War. Vavel har sedan tidigare planerat en notering i Sverige och Gold Town Games på NGM Nordic-MTF har tidigare investerat i Vavels spel. Nu ska man genomföra en transaktion som innebär att Gold Town Games samt dess aktieägare vardera bli ägare till 5 % av Vavel.

Mindark - Ett av de äldsta existerande svenska gamingföretagen, driver MMO-världen Entropia Universe. För 10-15 år sedan anlitade bolaget Credit Suisse för en börsnotering i London och senare var planen Nasdaq, men nu siktar man på Spotlight inom 18 månader.


Läs även: Spel, elfordon, lägenheter, järnmalm, kreditupplysning och diagnostik ska noteras

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Här blir Tendo´s VD Sofie Woge intervjuad om verksamheten. Frågorna handlar om affärsplan, positionering, tillverkningsavtal, emissionen och varför investerare bör titta närmare på Tendo.

Följ oss