Tre spännande företag som ska notera sig under hösten

Tre spännande företag som ska notera sina aktier under hösten 2020 är Spotlight Group, BoMill och Re:NewCell.

Spotlight Group – En koncern som äger marknadsplatsen Spotlight Stock Market, fondkommissionären Sedermera samt ett antal andra relaterade verksamheter. Meddelade nyligen att de ska notera sig till hösten och datumet är nu satt till den 15 september. Inga nya aktier kommer att emitteras utan erbjudandet ska enbart bestå av befintliga aktier för 10,6 Mkr. Delägaren Varenne har bestämt sig för att avveckla sin verksamhet och det är deras aktier som kommer att säljas i IPO:n som inleds den 25 augusti och pågår t.o.m. 8 september.

BoMill – Har utvecklat och marknadsför en patenterad teknologi för sortering av spannmål i stor skala baserat på varje kärnas inre egenskaper. I början av augusti 2020 meddelade BoMill att de förbereder en kapitalisering och notering på First North under hösten. Det kan tydligen vara större skillnad mellan kärnor på samma ax än mellan olika fält. Livsmedelsindustrin uppges uppskatta möjligheterna med att kunna sortera efter olika kvalité.

Re:NewCell – Gör textilråvara av kläder som lämnats för återvinning. Dagens Industri skrev i mitten av juli 2020 att Renewcell ska börsnoteras under hösten 2020. Nordea och Pareto uppges leda arbetet med noteringen. Vd Patrik Lundström bekräftar att börsen är ett tänkbart sätt att ta in kapital. Bolaget vill ta in kapital för att bygga en ny fabrik som kan producera 60 000 ton textilråvara per år skriver Di, att jämföra med nuvarande fabrik som kan producera 7 000 ton. H&M äger 10,5 % av Re:NewCell.

Läs även:

Thunderful Group, miljardbolag inom gaming ska noteras

Tre kryptoföretag som ska notera sina aktier under 2020

Re:NewCell AB

Renewcell gör textilråvara av kläder som lämnats för återvinning.