Tre köpvärda aktier och en du ska sälja

Affärsvärlden har i dagens utgåva analyserat fyra aktier. Alfa Laval, Securitas och Micro Systemation (MSAB) får köprekommendationer. Norwegian däremot får en sälj-rekommendation.

Alfa Laval – Köp

Affärsvärlden ger en köprekommendation till Alfa Laval, med riktkursen 241 kr på ett års sikt. ”Efter två år i toppen planerar Alfa Laval-chefen Tom Erixon för nya förvärv. Aktien noteras på rekordnivåer men har goda förutsättningar att fortsätta stiga.”

Securitas – Köp

Affärsvärlden anser inte att Securitas är något fynd, men en tvåsiffrig totalavkastning är ändå möjlig. Riktkurs 171 kr. ”Securitas genomgår en spännande förändring som lär utmynna i en mer lönsam koncern på sikt.”

Micro Systemation (MSAB) – Köp

Micro Systemation (MSAB) ”…är ett snabbväxande teknikbolag som fortsätter sin historiska tillväxtresa. Utnyttja rekylen efter bokslutet i förra veckan.”. Riktkurs 94 kr.

Norwegian – Sälj

Affärsvärlden gav ett säljråd i slutet av februari förra året och sedan dess är aktien ner 17 % samtidigt som börsen har gått upp. Tidningens analytiker anser att risken för totalhaveri i bolaget kvarstår.

Läs fler aktieanalyser