Tre företag till Stockholmsbörsen inom två veckor

Tre företag noterar sina aktier på Nasdaq Stockholms huvudlista inom kort. Det är Nordic Waterproofing, TF Bank och AcadeMedia.

Nordic Waterproofing – En leverantör av taklösningar. Någon form av membran för tak och miljöbyggnader. Noterar sig på Nasdaq Stockholm den 10 juni och t o m den 8 juni bjuds befintliga aktier ut till försäljning.

TF Bank – Sprunget ur Borås postorderverksamhet, idag har banken tre verksamhetsgrenar; säljfinansiering till e-handeln, sparkonton till privatpersoner samt privatlån till privatpersoner. Verksamhet i sju länder. Gjorde ett försök att notera sig på Frankfurtbörsen i höstas men misslyckades. Efter att ha snabbkollat det aktuella erbjudandet så ser det ut som att prislappen har sänkts med 44-57 % när banken nu ska noteras på Nasdaq Stockholm den 14 juni. Befintliga aktier säljs t o m den 10 juni. Nästan hälften av erbjudandet köps av Swedbank Robur, Erik Selin och Lazard.

AcadeMedia – Sveriges största privata utbildningsanordnare gör en comeback på börsen och noterar sig på Nasdaq Stockholm den 15 juni. Vi får se vad analytikerna säger, men sannolikt är prislappen lågt satt så att aktien får en bra start på börsen. En nyemission samt befintliga aktier erbjuds t o m den 13 juni.

Läs även: Ett brett spann av kommande noteringar

TF Bank AB

TF Bank har tre verksamhetsgrenar; säljfinansiering till e-handeln, sparkonton till privatpersoner samt privatlån till privatpersoner. Företaget har ca en miljon kunder i sju länder under fem olika varumärken.