Tre aktuella företrädesemissioner

Tre företag som är aktuella med företrädesemissioner är hälsokostföretaget Midsona, leveransföretaget Urb-it och fastighetsbolaget Mofast.

Midsona – Har en portfölj av välkända varumärken inom områdena kost och hälsa, naturläkemedel, förkylning samt hygien. Företagets aktie har fallit med över 90 procent från toppen. Nu gör Midsona en företrädesemission på 600 Mkr till 8,25 kr per aktie. Aktiekursen stängde på 8,06 kr i fredags. Teckningsperioden är 30 november – 14 december.

Urb-it – Logistikföretag som i ett stort europeiska städer gör last mile-leveranser. Verksamheten kostar pengar och har tvingat företaget att nu göra en företrädesemission till smått despesperata villkor. Bolaget gör nu en företrädesemission på 195,8 Mkr till 10 öre per aktie vilket ger en pre-money-värdering på 24,5 Mkr. Hela emissionen är säkerställd via teckningsåtaganden och garantier. Teckningsperiod 30 november – 14 december.

Mofast – Ett fastighetsbolag som genom sina koncernbolag äger och förvaltar samhälls- och bostadsfastigheter i Sverige. Företaget gör en företrädesemission på 25 Mkr till 44,95 kr per aktie, samt en kvittningsemission på 271 Mkr till samma pris. Teckningsperiod 2-15 december.


Läs även: SPAC, IR-sensor, guldproduktion och musikrättigheter gör emissioner

Midsona AB

Midsona har en stark position på den nordiska marknaden med flera egna välkända varumärken inom områdena kost och hälsa, naturläkemedel, förkylning samt hygien.