Tobii-aktien kan gå upp 100 % på ett år

Analytiker ser stor uppsida i det heta teknologibolagets aktie. Tobii-aktien kan gå upp 100 % det närmaste året.

Tobii, företaget som utvecklar och säljer så kallad eyetracking eller ögonföljning på svenska, har haft en intressant utveckling sedan börsnoteringen i april förra året. Nu säger Anne-Sophie Riis, mäklare på ABG Sundal Collier i Danmark, att aktien kan dubbleras i pris på ett år.

”En realistisk potential är en dubblering inom ett år så som marknaden är nu. Och om marknaden verkligen kan växa till en miljard sensorer så är potentialen på längre sikt betydligt högre än dubbelt upp”, säger Anne-Sophie Riis.

Hon lyfter framför allt fram enheten Tobii Tech där den stora potentialen bedöms finnas. Förutom att implementera tekniken i datorer, där Tobii exempelvis har tecknat avtal med Acer och Dell, är Tobii Tech även inriktat mot exempelvis fordonsindustrin samt industriella och medicinska tillämpningar.

Om du tycker att Tobii är intressant, se då även Smart Eye i denna artikel, en branschkollega till Tobii som ska notera sig.

Tobii AB

Tobii har utvecklat en teknologi för ögonstyrning (s.k. eye tracking) och erbjuder marknadens främsta hård- och mjukvarulösningar. Ögonstyrning innebär att en dator kan veta exakt var en person tittar.