Thunderful Group, miljardbolag inom gaming ska noteras

Thunderful Group är ett miljardbolag inom gaming som ska börsnoteras under andra halvåret. Koncernen inkluderar Bergsala som är Nintendos distributör i Norden.

Thunderful Group är en pan-nordisk grupp som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala dataspelsmarknaden, samt distribuerar spel, spelkonsoler, speltillbehör och leksaker på den nordiska marknaden. Gruppen bildades 2019 som en följd av omstrukturering av Thunderful- och Bergsala-sfärerna, var och en med sin egen historia.

Dagens Industri skrev i slutet av juni 2020 att Thunderful Group siktar på en notering under andra halvåret 2020. Carnegie och ABG Sundal Collier är anlitade och sköter noteringsarbetet. När det gäller värdering så har Di fått lite olika uppskattning, någon tror de siktar på 2 miljarder kronor och någon annan tror det är något högre.

Nyemissioner.se har gått och väntat på denna nyhet sedan slutet av januari 2020 då koncernen skapades. Det är som upplagt för något som liknar ett nytt Embracer Group. Grunden till bolaget är klassiska Bergsala, och sedan har man undan för undan börjat addera utvecklingsstudios och företag.

En fantastisk historia

Bergsala har en unik ställning inom Nintendo då de varit bolagets distributör i Norden sedan en mycket lång tid tillbaka, närmare bestämt sedan Game&Watch-tiden på 1980-talet. Hur blev det så? En ambitiös Owe Bergsten upptäckte Game&Watch på en resa i Asien och med viss fräckhet blev han distributör för produkterna i Sverige. Det är ett absolut måste att se videon The Lie That Helped Build Nintendo som på 19 minuter går igenom denna underbara historia.

 

Läs även:

Mobilspelsbolag noterar sig denna månad

Stillfront får köprekommendation av Nordea

Thunderful Group AB

Thunderful Group är en pan-nordisk grupp som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala dataspelsmarknaden, samt distribuerar spel, spelkonsoler, speltillbehör och leksaker på den nordiska marknaden. Gruppen bildades 2019 som en följd av omstrukturering av Thunderful- och Bergsala-sfärerna, var och en med sin egen långa historia.