Telcred AB säkrar fortsatt finansering

I den totala finansieringen på 2,3 MSEK deltar Innovationsbron med 1,3 MSEK, men även en del affärsänglar. Telcred utvecklar en ny typ av passersystem som gör det möjligt för företag att göra sig av med traditionella fysiska nycklar.

Det svenska bolaget Telcred AB har utvecklat en egen säkerhetsmodell baserad på digitala signaturer som ska ge mycket hög säkerhet och systemet kan användas med både NFC-telefoner och kontaktlösa smarta kort. Fysiska nycklar kostar mycket att hantera och tenderar också att tappas bort, vilket leder till dålig säkerhet. Telcred ersätter de traditionella nycklarna med ett offline passersystem där ens mobil istället blir nyckeln.

– ”Vi är mycket glada över att få Innovationsbron som ägare. Under nästa år kommer NFC-tekniken få ett betydligt bredare genomslag, så det är helt rätt tid för oss att ta nästa steg i bolagets utveckling”, säger Carlo Pompili, VD på Telcred AB.

Telcred AB är en avknoppning från Swedish Institute of Computer Science (SICS) och är ett inkubatorbolag hos STING (Stockholm Innovation & Growth).