Teckna Humana inför börsnoteringen

Vårdbolaget Humana noterar sig på börsen och erbjuder inför det aktier till investerare. Flera analytiker har gått igenom erbjudandet och rekommenderar att investerare tecknar sig.

Vårdbolaget Humana noterar sig på Nasdaq Stockholm den 22 mars och t o m den 18 mars går det att teckna aktier. Priset sätts i intervallet 54-62 kr.

Privata Affärer – Teckna

Privata Affärer har gått igenom erbjudandet och rekommenderar att investerare tecknar sig.

”Ett stabilt bolag som växt ordentligt senaste åren främst tack vare förvärv och lönsamheten verkar ok. Inget superklipp kanske, men trenderna talar för bolaget.”

”Ett stöd för den rekommendationen är också att inte mindre än sex ankarinvesterare finns, varav Handelsbanken Fonder, Odin Fonder och Robur är några.”

Dagens Industri – Teckna

Dagens Industri skriver att ägarna har satt prislappen lågt samtidigt som tillväxtutsikterna är goda och rekommenderar sina läsare att teckna aktier. DIs analytiker anser det troligt att aktien kommer att handlas kring 70 kr under första handelsdagen, baserat på en jämförelse med hur Attendo är värderat.

SvD Näringsliv – Teckna

SvD Näringsliv kommer fram till en teckna-rekommendation för Humana i sin analys med rubriken ”Lockande att haka på Humanas börsresa”.

”I vårt huvudscenario räknar vi med att Humana växer med cirka 5–7 procent framöver och att rörelsemarginalen ligger på 6 procent långsiktigt. Om Humana sköter korten rätt och vinner marknadens förtroende så bör värderingen om ett par år vara åtminstone runt tolv gånger rörelseresultatet (EV/Ebit). Det indikerar en rejäl uppsida och det kan bli ännu bättre.”

Börspodden – Teckna

Börspodden rekommenderar att investerare tecknar sig för aktier i Humana inför noteringen. Man gillar visserligen inte det stora intervallet på 54-62 kr, där övre delen börjar kännas något hög. Men på plussidan finns att det är ett antal bra ankarinvesterare som deltar i emissionen.

Läs fler aktieanalyser

Humana AB

Humana har verksamhet inom personlig assistans, äldreomsorg, LSS-boenden och individ- och familjeomsorg.