Teckna aktier i Nilörngruppen inför noteringen

Nilörngruppen noterar sina aktier och inför det bjuds investerare in att köpa. Analytikerna rekommenderar teckna.

Nilörngruppen, en ledande europeisk aktör på etiketter, gör comeback på aktiemarknaden och listas den 12 juni på First North och har siktet inställt på att byta till börsens huvudlista inom ett år. Bolaget gör ingen nyemission utan ägarna säljer i stället befintliga aktier i ett erbjudande inför nonteringen. Priset är 50 kr per aktie och sista dag att teckna är den 10 juni. Hur ska då en investerare agera?

Börspodden: Teckna

Börspodden rekommenderar att investerare tecknar sig för aktier i erbjudandet inför Nilörngruppens notering. Börspodden anser att verksamheten ligger helt rätt i tiden och att bolaget ser riktigt fint ut när det kommer ut på börsen igen. Bolaget har inga stora skulder och P/E-talet på förra årets resultat är 13,5 – vilket Börspodden anser är tilltalande om man jämför med börsen i stort, och speciellt med tanke på hur mycket bolaget växer. De anser även att den fina balansräkningen öppnar upp för att Nilörngruppen kan börja köpa upp bolag.

 

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden rekommenderar att investerare tecknar sig när ägarna nu säljer aktier för 50 kr styck inför noteringen.

“Företaget gör etiketter till klädbranschen, en marknad som växer kraftigt varje år. Affärsvärlden spår fortsatt stark försäljningstillväxt och rekommenderar att teckna med riktkurs 72 kronor.”

Läs fler aktieanalyser

Nilörngruppen AB

Nilörn är ett ledande företag i Europa på etiketter, med kunskaper och erfarenheter från etikettproduktion som sträcker sig över mer än ett sekel. Bolaget har kontor och tillverkningsanläggningar i: Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, England, Portugal, Hongkong, Turkiet och Indien.