Teckna aktier i Camurus inför börsnoteringen

Camurus, verksamt inom läkemedelsforskning, gör en nyemission inför sin börsnotering. Detta är vad analytikerna säger om erbjudandet att köpa aktier.

Camurus är fokuserat på läkemedelsforskning med en inriktning på att utveckla och kommersialisera innovativa specialmediciner för allvarliga sjukdomar. I grunden ligger FluidCrystal, en teknik som placerar läkemedel under huden och som sedan kan frisätta läkemedlet under lång tid. Företaget har en bred portfölj med läkemedel i olika utvecklingsfaser, med ett i fas 3 som kan komma att börja säljas år 2018.

Camurus genomför en nyemission med sista teckningsdag den 1 december på 555 Mkr, samt en försäljning av befintliga aktier på upp till 187 Mkr, till ett pris som sätts inom intervallet 51-61 kr. Aktien noteras sedan på Nasdaq Stockholm den 3 december. Nedan är vad analytikerna säger om erbjudandet.

Dagens Industri – Teckna

Dagens Industris analytiker Anders Hägerstrand har gått igenom erbjudandet och det leder fram till en rekommendation att teckna aktier.

“En produktportfölj med stor potential i kombination med en långsiktig huvudägare. Det är två starka argument för att teckna aktier i Camurus, som börsnoteras i veckan – om man accepterar den högre risk som det innebär att investera i forskningsbolag i biotekniksektorn.”

“Om endera CAM2038 eller CAM2029 blir en marknadssuccé ska Camurus börsvärde stiga till minst det dubbla, antagligen flerfaldigas, jämfört med vid börsintroduktionen.”

Privata Affärer – Teckna

Privata Affärer rekommenderar investerare att teckna, men bara för de som tål att aktien sannolikt kommer att svänga rejält.

“Men med ökad försäljning långt fram, stora förluster i år är risken ändå hög och vi rekommenderar bara teckning för de placerare som kan tåla en berg- och dalbana framöver. Ett plus är onekligen att det goda börshumöret senaste tiden kan innebära att Camurus tas emot med öppna armar.”

Läs fler aktieanalyser

Camurus AB

Camurus är fokuserat på läkemedelsforskning med en inriktning på att utveckla och kommersialisera innovativa specialmediciner för allvarliga sjukdomar.