Stripklubbskung och Dick Fuld konkurrenter till svenska Recyctec

Nyemissioner.se har hittat den okända och smått osannolika konkurrenten till svenska Recyctec som är noterat på Aktietorget. Det handlar om det amerikanska OTC-noterade företaget GlyEco. Företagen verkar inte känna till varandra, för båda skriver att de är ensamma om att rena använd glykol till kemiskt ren glykol.

I Sverige finns en lagstadgad miljöavgift för använd glykol, vilket gör att Recyctec får betalt för att ta emot den från företag. Recyctec använder sedan sin unika metod för att rena glykolen och kan sedan sälja tillbaka den till marknaden. Det finns andra företag som renar glykol, men inte med samma renhet. Här måste dock noteras att Recyctec ännu inte har uppnått den nivå på renhet som de strävar efter.

Nyemissioner.se har dock nu hittat ett annat företag som också säger sig kunna rena glykol till en renhet som är näst intill oskiljbar från ny glykol, det amerikanska OTC-noterade företaget GlyEco.

Det är dock bakgrunden, huvudägaren, investeraren och konsulten som gör GlyEco till ett smått osannolikt företag.

Från stripklubb till glykol-renare med Dick Fuld

Det OTC-noterade företaget GlyEco var tidigare ett holdingbolag, med tickerkoden GRLZ, för en strippklubb i San Francisco kallad Boys Toys, där ambitionen var att bygga upp en kedja av stipklubbar och relaterade onlinetjänster. Verksamheten gick dock i konkurs, vilket enligt grundaren Ralph Amato berodde på att en konkurrent försökte sig på ett fientligt uppköp. Här bytte företaget namn till GlyEco med tickerkoden GLYE. Ralph Amato har dock förblivit företagets största aktieägare med konsultroll.

Det blir dock ännu mer exotiskt. För det visar sig att Dick Fuld har investerat i företaget och även har en aktiv konsultroll i att bygga upp företaget till en spelare att räkna med. Vi pratar alltså om mannen som byggde upp en av världens största investmentbanker och förhandlade affärer på 10-tals miljarder dollar. Men vi vet alla hur det gick med hans tidigare karriär, Lehman Brothers gick i konkurs och han blev ansiktet som fick bära skulden för finanskrisen i hela världen. Sedan dess är det ingen som vågar synas med honom. Men hos GlyEco har han tagits emot med öppna armar. Företagets talesperson säger att han helt uppenbart har en stor erfarenhet från affärslivet och en stor insikt i att bygga företag till stora internationella verksamheter, vilket är den roll han har hos GlyEco.

Se upp Recyctec, Dick Fuld kommer efter er!

Vi avslutar med en presentation av GlyEco från RedChip Money Report. 

Recyctec Holding AB

Recyctec har utvecklat en metod för att återvinna använd glykol. Företaget ska generera intäkter såväl genom att ta emot använd glykol som att sälja tillbaka renad glykol till grossist på den svenska marknaden.