Stor notering på NGM Nordic SME, Dendrio Solutions noteras via Hemply Balance-skalet

Använder datorer

Dendrio Solutions noteras på NGM Nordic SME via Hemply Balance-skalet. Förväntas i år omsätta 750 Mkr med en EBITA-marginal på 6 procent.

Redan för ett år sedan skrev Nyemissioner.se att Hemply Balance gjordes redo för att bli ett skal som kan användas för att notera ett annat företag. Ikväll meddelade Hemply Balance att det är dags.

Dendrio Solutions, grundat är 1999 i Rumänien, är specialiserade på att tillhandahålla skräddarsydd IT-infrastruktur och tjänster för företagskunder. Företaget har en aktiv förvärvsagenda och en ambition att växa kraftigt internationellt under de kommande åren.

Under 2023 hade Dendrio en nettoomsättning på cirka 710 miljoner kronor med ett resultat efter finansiella poster på 25 miljoner kronor. Under 2024 prognostiseras att nettoomsättningen uppgår till 750 miljoner kronor, med en EBITDA-marginal om 6 procent. Det är således en relativt sett stor notering som sker på NGM Nordic SME.

Dendrio Solutions ägs till 84,7 procent av Bittnet Systems SA som är noterat på Bukarestbörsen. Hemply Balance nuvarande aktieägare kommer att äga 4 procent av aktierna efter att transaktionen genomförts, vilket verkar förväntas ske under fjärde kvartalet 2024.

Hemply Balance Holding AB

Hemply Balance är ett hälsokostbolag inom hampaprodukter som fokuserar på utveckling och försäljning av intimvårdsprodukter, samt kosttillskott i form av olja och kapslar. Kosttillskotten säljs utanför Sverige.