Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 mars 2016

Stillfront får köprekommendation av Pareto Securities

Stillfront får köprekommendation av Pareto Securities


Spelutvecklingsföretaget Stillfront får köprekommendation av Pareto Securities. Ny högre riktkurs efter bättre utveckling för Call of Wars.


Stillfront noterades på First North i december till en kurs på 39 kr. Aktien har sedan dess varit uppe i 98 kr och stängde idag på 66,5 kr. För några dagar sedan fick Stillfront-aktien en köprekommendation av Pareto Securities, en höjning från tidigare behåll. Samtidigt höjdes även riktkursen från 78 kr till 82 kr. Det som fått Pareto att ändra syn är Stillfronts framgångar med Call of War.

"Call of Wars intäkter ökade med 150 procent i det fjärde kvartalet och stod för 50 procent av Stillfronts försäljning. Vi räknar med en fortsatt stark utveckling för spelet, varpå vi höjer våra försäljningsestimat för bolaget med 11 respektive 4 procent 2016 och 2017", skriver Pareto.

I samband med sin rapport på torsdagen uppgav Stillfront att siktet var inställt på stark tillväxt för 2016. Något som bolaget är välfinansierat för då de tog in 75 Mkr i samband med noteringen.

Läs även:

Stillfront presenterar sig den 16 mars i Stockholm

Fler aktuella aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback efter en trist utveckling sedan noteringen. Bolaget gjorde en IPO i slutet av 2017 till kursen 44 kr och analytikerna var överlag positiva. Men siffrorna utvecklades inte enligt förhoppningarna och aktiekursen närmade sig 11 kr. Men sedan mitten av mars 2020 har aktiekursen tagit fart och stängde på 24,20 kr i fredags. Detta får förmodas vara en konsekvens av att bolagets gamla spel fortsätter att ha spelare samtidigt som bolagets nya spelsläpp på senare tid har visat sig få fotfäste på marknaden. I denna video blir bolagets vd Daniel Hasselberg intervjuad.

Följ oss