Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 maj 2023

Starkt köpläge i Kabe-aktien

Starkt köpläge i Kabe-aktien


Kabe får en köprekommendation av Dagens industri som lyfter fram att både försäljning och vinster utvecklas starkt samtidigt som värderingen är låg.


Veckans aktie i Dagens industri är Kabe, företaget som tillverkar husbilar och husvagnar. Dagens industris analytiker ser att botten på den svenska marknaden närmar sig och samtidigt tar bolaget stora steg framåt utomlands. Detta samtidigt som värderingen är låg och bolagets vinster växer bra.

Bolaget växer starkt och bakom det ligger köpet av brittiska Coachman och en framgångsrik etablering på den tyska marknaden.

Aktien har gått upp 10 procent efter en stark rapport men Dagens industris analytiker ser en ytterligare potential på 25 procent det kommande året. I dessa tider då marknaden ogillar nyemissioner så kan det även vara trevligt att veta att Kabe har en nettokassa på drygt 300 miljoner kronor.


Läs även: En triss bra aktier enligt Börsveckan

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss