Spotify arbetar på en nyemission

Enligt flera amerikanska medier arbetar Spotify just nu med en nyemission på 400 MUSD vilket skulle ge företaget en värdering på 4 miljarder USD.

[u][url=http://nyemissioner.se/nyhet/spotify_vill_goera_nyemission_till_en_vaerdering_paa_35_miljarder_usd/52]I mars 2012 skrev vi om att det svenska musikföretaget Spotify höll på att göra en nyemission[/url][/u] som skulle ge företaget en värdering på 3,5-4 miljarder dollar. De planerna gick aldrig i mål.

Flera amerikanska medier skriver dock nu om att Spotify gör ett nytt försök. Det är fortfarande Goldman Sachs som leder arbetet med kapitalanskaffningen. Spotify vill enligt uppgifterna ha in 400 MUSD, vilket enligt samma källor skulle ge företaget en post money-värdering på omkring 4 miljarder USD. Dvs Spotify verkar helt enkelt att göra ett nytt försök till samma villkor som tidigare.

[i]Observera: Denna artikel publicerades för 2-3 veckor sedan. Pga av serverproblem har den återpublicerats.[/i]

Spotify Technology SARL

Spotify är en populär musiktjänst på Internet som är tillgänglig i ett flertal länder. Användarna har tillgång till miljontals låtar som streamas över Internet till användaren. Finns både i en gratis annonsfinansierad version och en premiumversion.