Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 april 2022

Skolons notering får en neutral rekommendation av Affärsvärlden

Skolons notering får en neutral rekommendation av Affärsvärlden


Affärsvärlden har gjort en analys av Skolons noteringserbjudande och landar i en neutral rekommendation.


Skolon har utvecklat en digital plattform för skolor och som samlar alla digitala edtechverktyg och läromedel från olika leverantörer på ett ställe. Skolon gör nu en noteringsemission på 30 Mkr och börjar sedan handlas på First North den 17 maj. Hur ska då en investerare agera?

Nio ankarinvesterare, inkl Länsförsäkringar Blekinge, Länsförsäkringar Göinge Kristianstad, Länsförsäkringar Kalmar och Entreprenörinvest Sverige AB, har tecknat sig för 15,3 Mkr. De har vidare garanterat 8,5 Mkr.

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden landar i ett neutralt råd när de gör sin analys.

"Det finns flera mycket lovande inslag i Skolon men aktien säljs också ut till relativt hög värdering. Bolaget är ännu ganska litet och en väsentlig del av rörelsen förvärvad. Vi passar på denna nyintroduktion och skulle avvakta en tid för att se hur tillväxten artar sig"


Läs även:

Arctic Blue Beverages expanderar med prisbelönta gindrycker

Två IPO:s och en företrädesemission

Börsveckan har en trio av köpvärda aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss