Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 april 2022

Skolons notering får en neutral rekommendation av Affärsvärlden

Skolons notering får en neutral rekommendation av Affärsvärlden


Affärsvärlden har gjort en analys av Skolons noteringserbjudande och landar i en neutral rekommendation.


Skolon har utvecklat en digital plattform för skolor och som samlar alla digitala edtechverktyg och läromedel från olika leverantörer på ett ställe. Skolon gör nu en noteringsemission på 30 Mkr och börjar sedan handlas på First North den 17 maj. Hur ska då en investerare agera?

Nio ankarinvesterare, inkl Länsförsäkringar Blekinge, Länsförsäkringar Göinge Kristianstad, Länsförsäkringar Kalmar och Entreprenörinvest Sverige AB, har tecknat sig för 15,3 Mkr. De har vidare garanterat 8,5 Mkr.

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden landar i ett neutralt råd när de gör sin analys.

"Det finns flera mycket lovande inslag i Skolon men aktien säljs också ut till relativt hög värdering. Bolaget är ännu ganska litet och en väsentlig del av rörelsen förvärvad. Vi passar på denna nyintroduktion och skulle avvakta en tid för att se hur tillväxten artar sig"


Läs även:

Arctic Blue Beverages expanderar med prisbelönta gindrycker

Två IPO:s och en företrädesemission

Börsveckan har en trio av köpvärda aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss