Sex företag som ska notera sig

Dessa sex företag planerar för aktienoteringar. Avito, Tobii, Swemet, West Atlantic, Spiffx och Synsam. Vissa i närtid och andra med planer på lite längre sikt.

Avito – Svenskarna som tog Blocket-konceptet och blev störst i Ryssland har haft stor framgång. En börsnotering under nästa år är fortfarande aktuell, men efter Putins krig är Ryssland ett känsligt ämne bland amerikanska investerare och därför blir det Londonbörsen i stället.

Tobii – Företaget har nu bekräftat noteringsplanerna. Under andra kvartalet börjar Tobii att handlas på Nasdaq Stockholm och innan det kommer en nyemission på 450 miljoner kronor att offentliggöras.

Swemet – Säljer produkter och bygger system åt elnätsbolag i Europa baserat på bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät, en del av den stora Internet of Things-utvecklingen. Aktuella för en listning under andra kvartalet.

West Atlantic – Post- och expressfrakt i Europa är företagets verksamhet. De utvärderar nu en börsnotering på Nasdaq Stockholm. Företaget har anlitat Carnegie Investment Bank som finansiell rådgivare och Gernandt & Danielsson som juridisk rådgivare.

Spiffx – Vi avslöjade tidigare att företaget ska lista sig och nu är marknadsföringen av nyemissionen i full gång. En derivatmarknad och börs för sportodds.

Synsam – Inte någon börsnotering som är aktuell i närtid troligtvis. Men efter att ha rekryterat Håkan Lundstedt som vd säger Peter Törnquist, styrelseordförande för Synsam samt för CVC i Norden, att en börsnotering kan bli aktuell längre fram.

Läs om fler börsnoteringar

Avito Holding AB

Avito erbjuder privatpersoner och företag möjlighet att köpa och sälja varor genom radannonser på internet, i likhet med Blocket i Sverige. Avito är en av de största e-handelssajterna i Ryssland.