Rocket Internets hemliga investerarpresentation

Den tyska företagsbyggaren Rocket Internet är en svensk angelägenhet via både Kinnevik och Millicom. Vi har kommit över företagets presentation de använder för att pitcha investerare.

Vi har flera gånger skrivit om [b]Rocket Internet[/b], den tyska företagsbyggaren som lanserar och växer företag i ett rasande tempo på global skala. Det har kommit att bli något av en svensk angelägenhet då Kinnevik efter investeringar äger närmare 25 % av Rocket Internet, samt har investerat stora summor i många av portföljföretagen. Även Kinnevik-företaget Millicom har investerat i Rocket Internet-företag.

Nu har vi, via den tyska tidningen Manager, kommit över Rocket Internets presentation som de använder för att pitcha investerare. Presentationen är från januari i år.

[u][url=http://www.nyemission.nu/resources/RocketInternet.pdf]Ladda hem och läs presentationen (pdf)[/url][/u]

Det är en intressant insyn i ett företag som alltid har varit väldigt återhållsamt med information. Det är egentligen bara de senaste månaderna, efter krav från finansmarknaden i Sverige som bevakar Kinnevik, som företaget börjat dela med sig av lite mer information.

Från en av sidorna i presentationen framgår bland annat vilka aktörer som har investerat hur mycket i Rocket Internets portföljbolag.

1. Upp till $1b från Kinnevik
2. $340m från Millicom (Kinnevik)
3. $315m från DST/Juri Milner
4. Upp till $300m från Access Industries
5. Upp till $150m från JP Morgan
6. Upp till $140m från Summit Partners
7. $120m från Holtzbrinck Ventures
8. $70m från Blakeney Management
9. $50m från Tengelmann Ventures
10. $45m från Marshall Wace
11. $30m från NEA
12. $30m från Victor Pinchuk
13. $25m från PPR

Tidigare artikel: [u][url=http://nyemissioner.se/nyhet/jp_morgan_investerar_i_rocket_internetfoeretag/105]JP Morgan investerar i Rocket Internet-företag[/url][/u]