Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 maj 2014

Rocket Internet siktar på en börsnotering

Rocket Internet siktar på en börsnotering


Rocket Internet har skiftat ut Zalando och några andra stora innehav till sina ägare. Nu förbereds en börsnotering av Rocket Internet på Frankfurtbörsen.


Kinnevik-aktien går upp och ner med marknadens svängande åsikt om Rocket Internet och dess portföljbolag. Störst fokus har det varit på Zalando, då företaget har hunnit bli så pass stort och av vissa analytiker åsatts en väldigt hög värdering. En börsnotering av Zalando har det pratats om i flera omgånger. Samtidigt som det är ett väldigt fokus på Zalando så är det bara ett av över 75 Rocket Internet-företag, även om de alla är mindre än jätten Zalando.

Det sker löpande transaktioner inom Rocket Interrnet-sfären, där exempelvis innehav i vissa företag sålts till Millicom. Under 2014 har dock större förändringar gjorts. Rocket Internet har skiftat ut Zalando till sina ägare. Och för några dagar sedan meddelades att dotter-holdingbolagen Bigfoot I och Bigfoot II skiftats ut till Rocket Internets ägare.

Nu kan vi ha förklaringen till omförflyttningarna, sent på eftermiddagen idag skriver nämligen Bloomberg att Rocket Internet förbereds för en börsnotering på Frankfurtbörsen. Bloomberg skriver att tre personer som är transaktionen närstående är källor till uppgifterna. Två av dem ska även ha sagt att JP Morgan Chase & Co och Morgan Stanley arbetar med uppgiften.

Rocket Internet skulle utan tvekan bli ett spännande företag på börsen. Genom att ha skiftat ut Zalando och andra innehav så har ägarna nu även flera olika delar som de kan börsnotera när det passar dem bäst.

Relaterad läsning:

Rocket Internet-ehandel mot börsnotering

Zalando blir ett europeiskt aktiebolag

Fler artiklar om Rocket Internet

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss