Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 november 2020

ReNewCell inleder sin noteringsemission

ReNewCell inleder sin noteringsemission


ReNewCell som gör textilråvara av kläder som lämnat för återvinning. Känns som att det mesta är upplagt för en het notering.


Renewcell gör textilråvara av kläder som lämnats för återvinning. Bolaget noteras på First North den 26 november och inleder sitt noteringserbjudande på måndag, som består av en nyemission på 800 Mkr och en möjlig överteckning på 120 Mkr i form av befintliga aktier.

444 Mkr är tecknat på förhand av Capital World Investors-fonder 130 Mkr, AMF Fonder 75 Mkr, Handelsbanken Fonder 75 Mkr, Swedbank Robur 75 Mkr, H&M Fashion AB 81 Mkr, Familjen Norlin genom Girincubator 5 Mkr samt ledning och styrelse 3 Mkr.

Känns som att det mesta är upplagt för en het notering. Bolaget gör i betydande skala något åt den miljöbelastning som kläder står för, stora företag är kunder, produktionen är redan igång i industriell skala sedan tre år och kapitalet från noteringsemissionen ska främst gå till att bygga en ny större fabrik.


Läs även:

6 företag som noterar sina aktier innan nyår

10 företag som noteras innan årsskiftet

7 företag som ska notera sig under 2021

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss