Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 november 2020

ReNewCell inleder sin noteringsemission

ReNewCell inleder sin noteringsemission


ReNewCell som gör textilråvara av kläder som lämnat för återvinning. Känns som att det mesta är upplagt för en het notering.


Renewcell gör textilråvara av kläder som lämnats för återvinning. Bolaget noteras på First North den 26 november och inleder sitt noteringserbjudande på måndag, som består av en nyemission på 800 Mkr och en möjlig överteckning på 120 Mkr i form av befintliga aktier.

444 Mkr är tecknat på förhand av Capital World Investors-fonder 130 Mkr, AMF Fonder 75 Mkr, Handelsbanken Fonder 75 Mkr, Swedbank Robur 75 Mkr, H&M Fashion AB 81 Mkr, Familjen Norlin genom Girincubator 5 Mkr samt ledning och styrelse 3 Mkr.

Känns som att det mesta är upplagt för en het notering. Bolaget gör i betydande skala något åt den miljöbelastning som kläder står för, stora företag är kunder, produktionen är redan igång i industriell skala sedan tre år och kapitalet från noteringsemissionen ska främst gå till att bygga en ny större fabrik.


Läs även:

6 företag som noterar sina aktier innan nyår

10 företag som noteras innan årsskiftet

7 företag som ska notera sig under 2021

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Spotlight Groups vd presenterar koncernen

Spotlight Groups vd presenterar koncernen

Spotlight Groups vd Peter Gönzi presenterar koncernen som bland annat inkluderar Spotlight Stock Market och Sedermera Fondkommission.

Följ oss