Privatanalytikerna som köpte GameStop

Innan Gamestop-aktien flippade ur fullständigt så var det ett antal privatanalytiker som kom fram till att Gamestop var en fundamentalt mycket undervärderad aktie.

Veckans största samtalsämne på aktiemarknaden är Gamestop och hela vågen av så kallade meme stocks som drivs på av traders på Reddit och Discord i Wallstreetbets-kanalerna. Vi ska inte gå igenom hela den grejen för det har redan skrivits tusentals artiklar om saken den senaste veckan. Men innan Gamestop-aktien flippade ur fullständigt så var det ett antal privatanalytiker som kom fram till att Gamestop var en fundamentalt mycket undervärderad aktie. Detta i kombination med att den var extremt hårt blankad väckte intresse. Dr Michael Burry, känd från The Big Short, var en av dem. Här är två andra som var långa aktien.

Rod Alzmann – Första gången han köpte Gamestop var han så ung att hans pappa fick köpa aktierna vilka han sedan sålde med god vinst när han skulle börja på college. Han återkom dock till aktien många år senare och höll fast vid den trots att marknaden hatade den. Han startade även sajten GMEdd.com där han samlar positiva analyser på aktien. Lyssna till det intressanta samtalet med honom i Bloomberg Odd Lots-avsnittet ”How One Online Investor Made the Score of a Lifetime on GameStop”, exempelvis på Spotify.


Keith Gill
 – För 6 månader sedan publicerade Roaring Kitty en lång genomgång av aktien på Youtube. Det är en strukturerad och ödmjuk genomgång. Slutsatsen är i princip att även om man sätter ett nollvärde på alla digitala tillgångar så räcker det med att folk fortsätter att köpa fysiska spel under ett fåtal år för att räkna hem hela caset. Roaring Kitty berättade senare att det är han som heter DeepFuckingValue på Reddit och nu har han även berättat att hans riktiga namn är Keith Gill.