Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 januari 2023

Poddtips: Telia - Århundradets börsfiasko

Poddtips: Telia - Århundradets börsfiasko


Telia börsnoterades år 2000 och med hjälp av en massiv reklamkampanj så köpte 1 miljon svenskar aktier. Podden Kapitalet berättar historien om det enorma fiaskot som börsnoteringen blev.


Telia börsnoterades den 13 juni år 2000 och inför det hade en massiv reklamkampanj rullat som skulle göra Telia till en folkaktie. Kampanjen lyckades, omkring en miljoner svenskar köpte aktier i noteringserbjudandet. Vad som dock inte blev bra var aktiekursens utveckling.

Podcasten Kapitalet berättar i två delar historien om börsnoteringen under titeln “Telia: Århundradets börsfiasko”. Trevligt med dokumentären är också att den ansvariga ministern, Björn Rosengren, ställt upp på att bli intervjuad.

“Det var Sveriges största börsnotering. Mitt under brinnande IT-bubbla bestämmer sig staten för att sälja sitt televerk. Efter en massiv reklamkampanj blev Telia AB en folkaktie, och en miljon svenskar köpte aktier för 85 kronor styck. Men bara sex månader senare har bolaget tappat 40 procent i värde, och Telia har aldrig återhämtat sig. Hur kunde allting gå så fel?”

Podden finns där poddar finns, exempelvis på Spotify. Du kan även lyssna på avsnitten direkt här nedan.

Del 1:

Del 2:

 

Lyssna även på:

Poddtips: The Unraveling of Trevor Milton

Poddtips: Bubblan som brast - berättelsen om Boo.com

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Beowulf Mining är verksamt i tre länder

Beowulf Mining är verksamt i tre länder

Beowulf Mining är verksamt i tre länder. En av bolagets stora satsningar är i Sverige med Kallak-projektet. VD Kurt Budge presenterar verksamheten i samband med en nyemission. Bolagets aktier är noterade både på AIM i London och Spotlight i Sverige.

Följ oss