Poddtips: Miljardblåsningen i Falcon Funds

Podden "Uppgång och fall" berättar i tre avsnitt historien om hur Falcon Funds och personerna bakom blåste svenska pensionssparare på miljardbelopp. Journalisten Jens B. Nordström som skrivit boken "Det stora pensionsrånet: Miljardsvindeln i Falcon Funds" medverkar.

”Miljardblåsningen i Falcon Funds” finns där poddar finns, lyssna exempelvis direkt på webben hos Acast eller i Spotify-appen.

”Det här är historien om en av Sveriges största ekobrottshärvor genom tiderna. En miljard kronor har gått upp i rök, pengar som tillhör pensionsspararna. I centrum för bedrägeriet står en tidigare fängelsedömd budbilschaufför som med pensionspengarna i fickorna köper exklusiva klockor, lyxlägenheter och en James Bond- bil. Men en dag spricker den framgångsrika fasaden.”

”Vem är Emil Amir Ingmanson? “En medelmåtta och outsider” enligt någon, “den smartaste personen jag träffat” menar en annan. Klart är ett Ingmanson strävar efter ett liv som framgångsrik affärsman. Tillsammans med den hemlighetsfulle amerikanen Mark Bishop börjar Emil Amir Ingmanson dyrka upp den skattkista som är det svenska pensionssystemet och det med alla tillgängliga medel.”

Trailer:

 

Lyssna även på:

Poddtips: Exit Scam

Poddtips: Enron – Hur börsraketen som var USAs 7:e största företag imploderade i en jätteskandal

Poddtips: Power – The Maxwells

Poddtips: Bubblan som brast – berättelsen om Boo.com