Poddtips: Finansdoldisen CG Fridh

Podden Marknaden har träffat finansdoldisen CG Fridh som varit en del av finansbranschen sedan mitten av 1970-talet. Förutom att hans personliga historia är väldigt intressant så ger den även en inblick i hela branschens historia.

Podden Marknaden har träffat finansdoldisen CG Fridh som varit en del av finansbranschen sedan mitten av 1970-talet. Förutom att det är intressant att höra från en person som varit med om så mycket så blir hans historia även en inblick i den svenska finansbranschens historia.

”Som barn klev han in på Börshuset i Stockholm och började hänga med sjuttiotalets daytraders. Så småningom blev han själv börsmäklare och skapade senare en egen bankverksamhet, Civic och därefter ett av landets första riskkapitalbolag – Affärsstrategerna. Det var härliga tider. Men motgångarna var flera och allvarliga. Tillståndet rök för Civic och avnoteringen av Affärsstrategerna skedde under viss turbulens. Samtidigt har CG Fridh alltid fortsatt att blicka framåt. Vi möter en evigt nyfiken investerare med en optimistisk syn på själva entreprenörskapet.  

Dagens avsnitt tar avstamp på Börshuset 1976, en era då finansbranschen befinner sig i en brytningstid, vidare till Fingerprint Cards och nyare teknikbolag.

Intervjun kom till efter att programledare Helene Rothstein hade läst hans bok “Bakom börsens kulisser” som är skriven tillsammans med journalisten Ulrika Fjällborg och utgiven vid Ekerlids förlag.”

Finns där poddar finns, lyssna exempelvis i Spotify eller direkt här nedanför. Leta upp avsnitt 186 av podden ”Marknaden” som heter ”Finansdoldisen CG Fridh”.

Lyssna och se även på:

Dokumentär på Netflix: Hollywood Banker

Poddtips: Historien om finansmannen Maths O. Sundqvist

Ett samtal med Biogaias grundare Peter Rothschild